Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J28a33n 50K95a81r73a58s81e38k

14. 8. 2022 17:18

autor je samozrejme naprosto mimo, ale jeste vice mimo je snad tech 105 % respondentu, kteri zde proklamuji tu nesmyslnou vetu, ze pani Kellnerova si se svymi penezmi muze delat co chce.

Pripomina mi to meho otce, ktery se narodil jsete za Rakousko-Uherska a ten vzdy vypravel, jak pan farar vykladal v kostele, ze tak jak to je, tak to chtel Panbuh a proto je to tak spravne. Uz tenkrat byli lide, kteri to zpochybnovali a my vime, ze se jim moc dobre nevedlo.

A i zde v tom soucasnem zrizeni si (skoro) vsichni mysli, ze si nekdo z nabytym majetkem mutze delat co chce - a ze je to tak spravne. Nebylo by mozne, ze tato predstava je mylna - tak jako u toho Panaboha?

Nestalo by to za zamysleni, zda spolecnost skutecne musi rucit NEOMEZENE za majetek nejakeho Gatese nebo Kellnerove? U jakehokoliv pojisteni existuje hranice, do jake vyse se ruci. Proc to neni u majetku nejakych miliardaru?

0 0
možnosti
LV

I kdyz jsem si uz davno rekl, ze se diskuze zucastnovat nebudu /coz jsem zatim dodrzel/ z toho duvodu, ze ja napsal co si myslim a dotycny ktery na clanek reaguje take, respektuji jeho nazor a mlcim. Nechapu proc bych ho mel presvedcovat, ze pravda je na me strane. Tento clanek ma bohatou diskuzi a ja bych jen rad podotkl, ze jsem cetl jak pani Kellnerova rekla, ze bude pokracovat v poslani manzela. Napsal jsem, ze slovo poslani je pro tento pripad nadnesene. Tam asi mel clanek skoncit

0 0
možnosti
RP

Souhlasím s postojem nadace, stačí si kliknout na jejich stranky a přečíst si co všechno nadací podporuje a není to jen institut V.K. Budete vidět, že paní Kellnerová přiděluje peníze opravdu účelně. Jak tam píše pro nadaci nepřichází v úvahu dávat peníze do nějakého anonymního balíku a nevědět co se s nimi děje dal. Vadil by Vám tento její postoj kdyby nebyla válka na Ukrajině? Tady jde přeci o vzdělání našich dětí, tak proč do toho tahat politiku.

0 0
možnosti
Foto

Je učtitě dobře, pokud se jí daří alespoň částečně kompenzovat důsledky činnosti IVK.

0 1
možnosti
JG

Pane autore, z vašeho článku se mi udělalo poněkud nevolno. Myslím, že každý člověk by se měl zamýšlet nad tím, jak on sám může pomoci potřebným (a někdy i jen malá pomoc z mála může mít velký význam). Kritizovat, jak a komu pomáhají druzí a radit jim, jak by se svými penězi měli naložit, považuji za velmi ubohé.

8 2
možnosti
Foto

Obecně jsem tu nedávno také psal, jak rozdílně se chovali naši mecenáši za R-U a 1. republiky. Připomněl jsem např. stavitele Jana Skálu.

A dnes tu vidíme: Dětská klinika Václava Klause, Rekreační objekty pana Mynáře, Levná lidová jídelna Andy Babiše, Okamurova škola pro rómské děti, Foldynova Armáda spásy, Sociální byty Miloše Zemana atd.

I můj dědeček měl na brance plaketku "Zde se přispívá na chudé". Ono to tenkrát bylo normální.

Pravda, knížky Václava Klause dostanete opravdu levně. ;-D

3 2
možnosti
Foto

Vážený pane Ravku, s dnešním Vaším blogem mám poněkud problém. Jakkoli chápu Vaše argumenty a souhlasím s nimi, je tady jeden základní fakt. Paní Kellnerová má peníze, které jsou její. (nechci se nyní věnovat tématu, jestli její zesnulý manžel k nim přišel zcela košer). A poněvadž jsou její, může si s nimi dělat co chce. Pakliže je poukazuje na konto IVK (o kterém si myslím totéž co Vy), je to její soukromá záležitost.

Charita se nedá vynucovat, dobročinnost je aktem dobré vůle. Je jen na mně, jestli ze SVÝCH peněz komu něco dám či ne. Chápu Váš morální apel, na druhé straně chápu paní Kellnerovou, že udělá jen to, co ona považuje za vhodné.

Pěkný den.

7 0
možnosti
HH

Trochu hnidopišská poznámka...solidarita se dá vynutit viz solidární zdanění bohatších a solidární důchodové pojištění...:-):-) Tedy ona to solidarita není, ale odboráří a socani a komunisti to tak inerpretují obvykle...

0 0
možnosti
PK

Může být,ale v jednom bodě s vámi opakovaně nesouhlasím. VK jasně odsoudil Ruskou agresi na Ukrajinu, to je jednoznačné prohlášení.

Poté ať píše cokoliv už to není podstatné, možná vidí jako ekonom a lépe než většina z nás souvislosti s využitím nerostného bohatství v RF a jeho souvislosti s jeho (Ne)nákupem na naší ekonomiku.

Rozhodně pokud by se dopustil nějakého prohlášení, které není v souladu s naší legislativou, jistě se bude muset obhajovat.

Kdo skutečně škodí je naprosto někdo jiný, ale protože zde nežijete nedovedete to vnímat, jak se praví na vlastní kůži..

1 2
možnosti
Foto

Nikdo, kdo odsoudil ruskou agresi, ji neodsoudil jedoznačně, pokud jako chytrá horákyně mluví o tom, že válku Ukrajina vyprovokovala.

Pokud mezi dvěma rodinami jsou neshody a po trestné výpravě jedné z nich zůstane v té druhé řada mrtvých a stodola lehne popelem, pak policista, který zapsal, že masakr byl vyprovokovaný, by své nadržování pachateli těžko vysvětloval.

7 0
možnosti
PV

A cim spasite svet vy.Tema vasima fantasmagoriema?Vy jste pro nikoho neudelal nic tak mlcte.

5 4
možnosti
Foto

Vaše slova se zdají vypovídat o tom, že máte plný trollejbuz podobných nápadů.

2 3
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 951x
Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho