Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Můžeme to zjednodušit, že válka je, protože Ukrajina chtěla do NATO. Zpětně už nezjistíme, zda by Rusko zaútočilo i po tomto prohlášení z Kyjeva. Nyní máme válku a ta jak víme často pokračuje tak dlouho, dokud jedna strana nebo obě nezjistí,že se to nedá vyhrát.

2 1
možnosti
Foto

Ukrajina chtěla do EU. A Janukovyč na befél z Kremlu na poslední chvíli ucukl a přihlášku k zahájení jednání nepodal. A tím to začalo.

2 0
možnosti
Foto

Podobné "ptákoviny" tady na blogu propagují např. p. Bicera nebo p. Bartoň nebo p. Horner. Nemá cenu na jejich "logiku" ani reagovat natož to číst. Je to zbytečné.

5 4
možnosti
Foto

Včera jsem četl článek o ukrajinském záškodnickém oddílu Šaman, který se chlubí, že v Rusku partyzánští od roku 2014. Šlo asi o odvetné akce za Krym, Donbas a Luhansk. Jenomže ty zase byly vyvolány vlnou ukrajinského nacionalismu, která se zvedla po odstranění Janukovyče. V tomhle se vyznat by chtělo mít detailní a hlavně pravdivé informace z míst dění a potom i ze zákulisí stran, které jsou v tom zapojeny a nebo z války na Ukrajině těží.

3 5
možnosti
Foto

Dva, co mě zatím dali mínus, o pravdivé informace asi nestojí. Byli tací i za socialismu. Stačilo přečíst Rudé právo a měli jasno.

2 1
možnosti
JG

Dobrý den, chybí mi tady odkaz na článek, na který reagujete. Domnívám se, že aby si člověk mohl udělat skutečně objektivní názor, je třeba slyšet (číst) i druhou stranu:-/

4 0
možnosti
JK

J77a56n 44K77a69r30a95s36e53k

28. 6. 2022 10:25

ale vzdyt uz v nadpise stoji ten Klausuv institut. To Vam nestaci?

1 1
možnosti
IK

Vážený autore, dala jsem vám karmu, i když to "aby jsme" v posledním odstavci mě zatahalo za slepé střevo.

Ale uznávám, že z věcného hlediska máte naprostou pravdou a bolí mě, že i v naší zemi, která má s RuSSkem, jeho mocichtivostí a rozpínavostí své historické zkušenosti, se najde někdo jako pan Weigl, kdo oběť útoku označuje za viníka konfliktu a za spoluviníka toho, kdo s obětí soucítí a je na její straně.

12 0
možnosti

Ono to bude asi složitější, dnes rána na rádiu Plus hovořila expertka, jméno mi žel vypadlo, ale byla činná i v mezinárodních organizacích, tak zmínila, že prakticky celá Afrika stojí za Ruskem, všeobecně, protože rozvinuté země jako EU tam moc dobrou pověst nemají. Jinak sám se dopouštíte nepřesností "V 68 nás Rusové obsadili, a to jsme byli spojenci, pochybuji že dnes by váhali." Byli jsme spojenci, ovšem z donucení, zdaleka to nebyli jen Rusové... Pro zasmání doporučuji dnešní fejeton Ivy Pekárkové na rádiu Plus.

1 0
možnosti
AT

Rozvinuté země v Africe dobrou pověst nemejí. Přitom je zlatým snem afričanů dostat se do Evropy a tam pracovat.

Jinak si úplně nemyslím, že "Afrika stojí za Ruskem", jim je to venkoncem jedno, protože se nejedná o válku v jejich blízkosti. Podobně jako nás moc nevzrušují místní konflikty na jejich kontinentu.

1 0
možnosti
MB

Kdysi mi to nedalo. Bádal jsem, k čemu je Institut vlastně dobrý? "Institut Václava Klause, o.p.s., je studijní a výzkumná obecně prospěšná společnost, kterou založil Václav Klaus. Hlavními cíli jsou dokumentace, výzkum a propagace života, díla a myšlenek bývalého prezidenta republiky". Bude i Zemanova stodola, akvárium? :-)

7 0
možnosti

Když je Havlova knihovna, tak proč ne ...

2 1
možnosti
Foto

Vážený autore, celý institut VK je skupina lidí, která inklinuje ke quislingovství a to zcela nepokrytě. Za oponou pragmatismu se schovává příklon k autoritářskému vládnutí, koneckonců v malém nám to tady pan Klaus předváděl. Nazvat je škodnou je od Vás laskavý eufemismus. Našel bych řadu jiných, přiléhavějších označení, které byl však filtr idnesu rozhodně nepustil. Snad jen naznačím, že by to bylo adekvátní k jistému povolání, jež je provozováno na E55.

17 4
možnosti
Foto

já byl přidal ještě adjektivum prašivé. Tedy dohromady vyjádřeno prašivé E55

4 3
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 951x
Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho