Ladislav Vorel

Těch 64 poslanců musí jít

28. 03. 2017 21:07:22
Tak to prostě s name je. Nestaráme se. Vzruší a rozčilí nás vždycky něco, co už opravdu řve do očí. No a páni poslanci to pak , proto aby byl klid, zametou pod koberec.

Většina z nich je rozumná, ví, že tam přišli jen zkolektovat co nejvíc peněz, a proto se chovají pokud možno nenápadně, anebo jen sem tam zavrtají do něčeho, co není podstatné a projde to bez povšimnutí. Ale I těm se někdy stane, že ze strachu, aby něco neprošvihli, podepíší věc, o které vůbec nepřemýšlí, což jim není cizí, bez přemýšlení se přece vždycky obejdou. Jenže on se vždycky najde nějaký aktivní troubelík, který rozčeří klidnou hladinu dobře placených poklidných plynoucích dnů s tím, že s něčím přijde. V noci ho něco oslní a on má najednou něco velkého. Kromě platu nikdy nic velkého neměl a ted najednou myšlenka. Ještě jednou se pro jistotu podívá pod peřinu, jestli to velké co přišlo není to, po čem touží manželka, zjistí realitu a řekne si ne, musela to být myšlenka. Tolik let nic a ted najednou k němu přišla ve snu. A co víc, bude se líbit I tomu, co si myslí, že je u nás největší I když to dokazuje jen pitím a tím, že otravuje skutečně důležité prezidenty telefonováním a tím, že si vyškemrá společnou fotku. Jistě, po fotce s jeho dcerou by toužil víc, jenže tam je bez šance. Ale vratme se k našemu poslanci. Najednou má myšlenku, tak rychle s ní na papír. Psát umí, a ostatní poslanci, alespon ti hloupější, podpisují jak diví. A konečně proč ne. Vždyt lidi to stejně, jako vždycky, lidi číst nebudou, tak co na tom záleží.

I když je to většinou štěstí, co sedá na vola, tentokrát to byla myšlenka. Nikdo ji nechtěl a protože ani ona nechce umřít po prožití zbytečného, prázdného života, chce být vyslovena a napsána, sedne na vola. A co víc, naše myšlenka, I když patří mezi ty blbé, je - jak se v polštině říká - chytrá, což u nich neznamená nic lichotivého, dalo by se to přirovnat k našemu vychcaná. Tudíž počítá s tím, že když si sedne na vola, co sedí v parlamentu, kde se to voly jen hemží, nezůstane osamocen, seběhnou se k němu. A prosím, kalkulace jí vyšla. Seběhlo se jich 64, což je pro národ víc než nebezpečné.

A ted vážně. Tato myšlenka rozčilila nejen náš tisk, který se srdnatě postavil na odpor jako první, právníky, kroutící nevěřícně jlavou, ale I některé naše politiky. I sám veliký Sobotka prohlásil /a to ještě nebyl nachlazený/, že by nás to vrátilo 27 let zpátky. A to mu prosím ušlo, že to by byl jen první krok. A přitom chce jít se stranou, která má nejvíc podporovatelů této myšlenky do koalice. Dnes tedy do vězení za urážku prezidenta, zítra za urážku stany, pozítří...

Zaplat pánbů aspon za tu reakci co byla. Zde vidíte, že I blbá myšlenka vola, může být něčím užitečná. Ukázala skutečné, před volbami pečlivě skryté, myšlení poslanců. A ukazuje skryté nebezpečí, které nám opravdu hrozí. K.H.Borovský říkával, že když zahřmí, následuje blesk. A dodával - v Cechách musí zahřmít desetkrát, aby uhodilo. Myslím si, že je čas jednat. Všech, zdůraznuji slovo VSECH těch 64 poslanců musí jít. Vím, že Eliášův chlév nikdy nevyčistíš, ale čistit musíš. Pan Werich kdysi řekl :" Nad blbostí se vyhrát nedá, ale nikdy s ní nesmíš přestat bojovat."

Jak tedy můžeme postupovat? Ti všichni, kterým záleží na tom, aby v budoucnu vase děti nebyly vyhazováni ze škol, aby vaši přátelé neslavili vánoční svátky ve věznicích, se musí ozvat. Vzbudte Občanské Forum, at se opravdu ozve. Dejte se zase dohromady, mluvte, pište a dejte vůdcům politických stran jednoznačně znát, že pokud jen jeden z nich bude na kandidátce, že té straně hlas nedáte. A I ostatní politické strany by měly tuto věc neustále a hlavně před volbami, připomínat. Poslanci tady nejsou od toho aby vás vychovávali a komandovali či zavírali do vězení. Nejsou žádnou nadřazenou, moudřejší kastou, ale jsou tady proto, aby vám sloužili, protože žijí z vašich daní, vy je platíte, jste jejich zaměstnavateli. Oni nejsou ti, kteří by měli říkat co a jak mate dělat, jaké mate mít názory, ale naopak, pokud nejsou schopni uplatnovat vase nároky, musí odejít. To já jsem poslanec platí dnes, ale není to žádná jistota, že jím bude zítra. Ty strany, které mají na svých kandidátkách lidi. jenž vám vyhrožují vězením, ty přece nemůžete volit.

No a taky, vždyt ono by se to prodražilo. To by se musel vrátit Klaus /posílat syna, to nestačí/, aby dal zase svobodu zlodějům a darebákům, aby byla místa ve vězení pro ty, co říkají, co si myslí. A taky by se měly vydat nějaké příručky, kde by stálo, jak mám říct třeba že Zeman je vůl, aby to přesně vyjádřilo, co myslím. A co ti, co žijí mimo republiku. Sejdou-li se dva Cesi v hospodě a mluví se o hlavě státu, urážlivá slova jen srší. Budete muset zřídit sít informátorů, aby to registrovali. A pak, jak to dotyčný odsedí? To jim budete platit letadlo, aby přiletěl? Nebo se domluvíte s ostatními státy, aby jim umožnili odsedět trest v jejich vězeních, že náklady uhradíte? Prostě pod rouškou slušnosti blbost přichází.

A ted jestě pár slov k jednotlivcům.

Poslanec Bronislav Schwarz - Pokud hnutí Ano se od toho distancuje jako celek, samozřejmě odvolám podpis, nemám s tím problem. - Pane poslanče, mate vy vůbec s něčím problem? Pro vás je to poslanectví prostě prdel. Podpis sem, podpis tam.

Poslanec Vlastimil Vozka - řekl, ře svůj podpis po poradě s dalšími podepsanými poslanci z klubu ještě jednou zhodnotí. Tak budeme zase hodnotit, jak to býválo. A kam to došlo. Ríkate, že se nedáte zasrašit stranickým sekretariátem. Dobře děláte, ten podpis neodvolávejte. Nějak vám ušlo, že zas tak moc důležitý není. A sekretariátu se nebojíte. A co lidi, ti vám na mysl vůbec nepřišli, že jo. A to vase strana se jimi právě oháněla nejvíc.

Poslanec Bohuslav Chalupa - o stažení neuvažuje. "Když už jsem to jednou podepsal, tak prostě ne, že bych vytrvat na nějaké hovadině..." Tak on ví, že jde o hovadinu a jednak to podepsal a pak, ještě na to trvá.

Poslankyně Marie Benešová, o které jsem četl, že má blízko k prezidentovi, ale bohužel tam ta blízkost nebyla blíže vysvětlena, takže neznám její rozměr, řekla, že za iniciativou stojí. Dále říká, že je to omezení sprostot která přes media na prezidenta házejí. No ta blízkost musí být hodně blízká, když se ani slovem nezmíní o sprostotách svého blízkého. Tam je to jen a jen upřímnost, že ano. To asi řičí smíchem, když Zeman řádí.

Poslanec Sklenát - opravdu odvážné, když v té jámě lvové, jako jeden z mála měl odvahu říct svůj názor. ..Rád bych nadále žil v zemi kde lidé mohou svobodně mluvit o prezidentovi, stejně, jako president mluví o nich. Děkuji pane poslanče.

A rozumné stanovisko zaznělo I z úst komunisty poslance Dolejše, který říká, že současná legislative nástroje k potrestámí takového chování má. A dodáva, že řeč opravdu zhrubla a to bez ohledu na směr kterým jdou zda na Zemana či od něj. Takže I mezi komunisty lze najít upřímnost a rozum.

Tak nevím pane Babiši, to, že se předsednictvo od návrhu distancovalo se mi zdá zoufale málo. Vzhledem k tomu, co jste cestou tam slibovali...mate tam pěknou chátru. Bud jste opravdu podvodník, nebo se vám to vymklo z rukou.

Autor: Ladislav Vorel | karma: 10.75 | přečteno: 540 ×
Poslední články autora