Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zásadní rozdíl je v tom, že Konrád Henlein je původem z národa západněji od nás, kdežto Václav Klaus je původem z národa východněji od nás. Údajně je jméno Klaus přijaté, aby působilo "západně", protože údajně původní jméno rodiny bylo údajně Pružinskij.

Dokázat to asi nejde, ale činy mluví! :-)

1 2
možnosti
JL

Ale , ale pane Ladislave Vorle. (zde nevim, zda jsem sklonoval dobre). Zapomel jste poznamenat, ze pan Vaclav Klaus je pripraven vest CR a podepsat vse, co pritel z vychodu potrebuje. Vzdyt uz ma to pero tak dlouho pripravene. Privezl si jej az Chile. I kdyz neni jeho, muze to tomu "vychodnarovy" predat jako dar. Misto chleba a soli!!!!

2 1
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

3 2
možnosti
JK

Osobně nemám rád přirovnání k událostem, nebo lidem spojených s nacizmem, fašismem a hrůzami druhé světové války. Prvoplánově, nebo podvědomě jde jen o lákání pozornosti, historická podobnost vždy kulhá, někdy na obě nohy.

I když způsob, jakým Putim zákeřně přepadl Ukrajinu hodně připomíná chování Hitlera, není nutné se ke srovnání nechat unést, pokračuje to pak i dále, jak vidno.

Mnohem lepší je popsat skutečnost tak, jak se děje nyní. Putin zákeřně napadl sousední suverénní stát, jehož hranice dokonce Rusko jako svrchovaný stát uznalo. Putinova armáda srovnává města a vesnice se zemí, vraždí civilisty včetně dětí, mučí a popravuje zajatce. Brutalita ze strany putinovců je s ničím současným nesrovnatelná. Navíc se Putin a jeho hlásné trouby netají se záměrem obnovit SSSR v jeho původních hranicích, tedy dobrovolně nebo násilím stejným jako na Ukrajině obsadit i Česko a nastolit zase krvavou diktaturu. Málo kdy v historii máme příležitost ukázat skutečnou národní hrdost a jasně křičet, že Česko diktátorovi nedáme, za žádnou cenu.

Pan Klaus si evidentně přeje dobrovolné "mírové" předání území ČR Putinovi a to je kolaborace s cizí mocností s cílem rozvrácení celistvosti státu. To je trestný čin rozvracení republiky, za kterým následuje další vlastizrada. Klaus jedná na hraně zákona a dobře ví, že vyšetřování a dokazování bude jen mediální humbuk, který by si přálo jeho narcistické přebujelé ego. Ovšem vyšetřování původu peněz, ze kterých je IVK financován by mu mohlo dost zatopit.

6 1
možnosti
Foto

Filantrop Kellner, obrovský omyl současnosti...

1 0
možnosti
JF

Dát, už do titulku, a opakovaně zmínit jméno historické osobnosti, nevěda jak správně zní, mluví samo za sebe.

6 0
možnosti
EH

Od jisté doby mám na Sudety jiný názor, než ten školský. Přispělo k tomu víc informací.

Ono nejde namalovat na mapě hranice bez dopadu na lidi. Platí to pro československé pohraničí i pro Ukrajinu. Jakmile se skupina lidí začne cítit znevýhodněná, začne slyšet na populisty a separatisty. Průšvih je, pokud ta skupina lidí je někde majoritou.

0 4
možnosti
JK

Asi k vám domů přivedu tak 10 kámošů, budeme většina, zabereme vám barák a můžete jít kam chcete. Policii nezavoláte, proč taky, holt jste měla ten "průšvih" a na tom malém území v ČR jste nebyla majoritou.

Asi vám slova jako "územní celistvost" nic neříkají, uvnitř hranic platí zákony pro všechny stejně, bez ohledu na to, co si myslí a jak hodně chtějí být jinde. Ke změnám jsou volby ne pušky, teda v demokracii, co to je musíte asi nastudovat.

2 1
možnosti
Foto

Obrovské ego a sebestřednost, pocit neomyslnosti, sžíravá touha po moci a Bůh ví jaké pozadí v Institutu i obecně. Dokonalá cesta k pomatenosti.

4 0
možnosti
PK

Problém některých rádoby obhájců demokracie není v tom, že toho vědí málo. Ale skutečný problém je, že mnoho z toho, co vědí není pravda.

Váš blog bude mít jistě ohlas, bo nenávist se rychle ujme a porovnávat fašouna s narcisem, to je skutečně statistika naruby...

BTW.jeho projev jsem nečetl , ale nic vám nebrání k k rychlému udání...

1 5
možnosti
Foto

Vaše nadšení pro odhalování nenávisti v lidech, kteří Vám nekonvenují, už nabylo chronického stupně. Proto si už ani nejste schopen uvědomovat, jak zparchantěle obviňující hodnocení zde trousíváte.

Nehledě k tomu, že jste se pokusil demagogicky dát do protikladu fašounství s narcismem. Dá se zde přece docela dobře vystačit s pojmy jako je kolaborace, sužba cizí moci , rozdělování společnosti, nadržování pachateli atd. atp.

5 1
možnosti
PK

Henlain - neznám. Když už tak - Henlein (Konrad).

7 0
možnosti
MD

myslím, že to všem došlo.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS