Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Váš článek o holocaustu jsem náhodou četla, velmi dobré zamyšlení to bylo! Jen si nemyslím, že bychom jako lidé nebyli schopni uvědomit si kvůli číslům tu skutečnou hrůzu, kterou jste vyjádřil v děvčátku svírajícím panenku a čekajícím na smrt. Jsme toho schopni (s výjimkou popíračů, ti jsou ale mimo chápání normálních lidí), ale každý chceme nějak dále žít, proto raději myšlenky na hrůzy minulé i současné vytěsňujeme.

A pište dále, ten pravopis není tak hrozný. Mám souseda, je mu skoro devadesát a rád by něco napsal do Novinek, když ho tam rozčílí. Psal by i sem. Ale prý nemůže psát, protože už dělá chyby - tak s tím nesouhlasím, myšlenka a obsah jsou přece důležitější než pravopis.

2 0
možnosti
Foto

Vážený pane, Váš blog o holocaustu považuji za jeden z nejlepších, co jsem zde na blogu četl. Onen archetyp děvčátka, vyděšeného na rampě, které bude za chvíli zplynováno a spáleno, aby se zcela vytratilo z tohoto světa, je přesně tím, co je třeba připomínat i těm, kteří se i v těchto dnech snaží publikovat "díla", která toto vše vyvracejí.

Blog není o pravopisu, nemusí být dokonce ani faktograficky precisní. Je to o pocitech, o postojích k životu.

Nejsem asi sám, který by s Vámi onu dvojku červeného rád popil. R^

6 0
možnosti
MS

Díky za upozornění, blog o holocaustu je opravdu hodnotný. Jisté vcítění do holokaustu mi umožnil mnohahodinový dokument Šoa, který v TV dávali 2x v 90. letech. Svědectví přeživších mnou otřáslo, je to něco jiného než hrůzná statistika. Blog pana Vorla má podobnou vypovídací schopnost.

1 0
možnosti
MB

Zdravím muže s Pěnovkou ! Pro mne jste radostným objevem - že "Vůbec existujete a projevujete se!". Vy v podstatě naplňujete odkaz starých Řeků - Péče o tělo a ducha. Bazény - blogy - zájem o něco, koníčky, kočky, názory. Nástup věku, s sebou pochopitelně nese znaky. Člověk se přirozeně rozpadá a produkuje chyby roztržitostí. Je dobré tomu aktivně čelit a hlavně - srovnat se s tím. Nejlépe nadhledem a humorem. Zrovna včera jsem své ženě umožnil, aby si pokývala mým spodním zubem, jak se pěkně viklá ! Blogy nic neřeší, nicméně jakousi nadstavbo funkci mají = Společensko komunikační. Obdivuji Vás tedy a fandím ! Vězte, nedlužíte nikomu nic. Přeji vše dobré ! p. Vorel, osobní dotaz - Máte fajku, pěnovku ? ... :-)

4 0
možnosti
PK

No myslím, že by jste za výkonnost a to jak fyzickou, tak za obsluhu PC zasloužil medailiR^:-)

4 0
možnosti
Foto

To bude tím červeným.

0 0
možnosti
Foto

Blogy jsou o sdělení a ne o pravopisu. Nejsme ve školních lavicích.

2 0
možnosti
Foto

Podle vás by měly být jen diktáty a slohové práce psané správně a po opuštění školních lavic na spisovnou češtinu zapomenout? Novyni plné hrubyc, zákonýki rovněž.

0 1
možnosti
MS

Jako vzor si můžete vzít Technet. Autoři mladší a výkonnější než Vy také dělají chyby, pravopisné i věcné. Čtenáři na chybu upozorní, autor poděkuje a chybu opraví. Tak by to mělo být, slušně a klidně i s humorem (ne výsměchem). I zde Vám uteklo jedno slovo - výnatá.

Neschopnost myšlenku udržet a neschopnost myšlenku opustit s časem sílí, tak je všichni berme s cimrmanovským nadhledem. A nenechte se otrávit. Pomáhá zapnutá kontrola pravopisu, ale nezachytí vše.

2 0
možnosti
Foto

Tu zapnutou kontrolu pravopisu doporučte zejména pracovníkům redakce. A ještě by si mohli opatřit korektor myšlenek. Na Technetu jsem už četl takové "objevy", že by všichni slavní badatelé rotovali v hrobě. Redakci jsem upozornil, leč bez odezvy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 951x
Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho