Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Baví mne, jak někteří lidé dodnes nemůžou pochopit, že byl Zeman zvolen, prohlašují, že to o našem národě dost vypovídá a děsí mne, jak by někteří politici vrátili nepřímou volbu, obtáčí to tím, že u nás ta přímá volba nemá tradici a že si přímo zvolený prezident vytváří mocenské centrum. Neřeknou naplno, že lidi volí jinak, než si oni představují, tak jim to zatrhneme. Vyniká v tom ODS - Klause vždy nějak protlačili, s komunisty, s přeběhlíky, za církevní restituce, ale v přímé volbě už podruhé jejich kandidát nevyhrál...

3 0
možnosti

J16i53ř26í 98H59r63b54e39k

1. 2. 2020 20:38

Většina voličů Zemana si je vědoma jeho slabých a odpudivých stránek nicméně také toho, že jde o menší zlo než jeho prezidenští oponenti (viz. jeho imunita vůči Bruselským loutkařům a postoje k většině "cool" témat - klima, migrace, IzraelxPalestina, EU, rusofobie...). Naopak zastánci jeho oponentů v nich neviděli menší zlo, ale spíš prince na bílém koni, který je zachrání nejen před Zemanem - čest výjimkám;-)

4 0
možnosti

Vážený pane lišíme se v názoru co je to diskuse. Já za diskusi považuji rozhovor, kdy "A" řekne nějaký názor, "B" řekne nějaký názor a baví se o tom, který názor je správný. Vy za diskusi považujete školení o jediné správnosti Vašeho názoru.

7 0
možnosti
Foto

A Vy tu někde ráčíte diskutovat? Že jsem to nepostřehl.

Pan autor napsal článek. A teď by bylo na Vás, abyste napsal, s čím nesouhlasíte a jak by to podle Vás mělo být správně. A ono - nic!

:-P

0 0
možnosti
Foto

Na titulní straně blogů iDnes nemohou být:

,,,na titulní stranu nepatří například úvahy o jiných blogerech a úrovni jejich textů, stížnosti na diskutující,...

Zdroj: https://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=30939

1 0
možnosti

Víte, pane autore, a nemyslíte si, že právě to, že jsme schopni dát hlas člověku, vůči němuž máme z řady hledisek své výhrady, je důkazem toho, že se umíme nad některé věci povznést a říci si, že jiné věci jsou důležitější?

Mně je v podstatě šumák, zda prezident občas uřízne nějakou ostudu v zahraničí. Ostud bylo, je a bude a nějak se to vždycky zvládne. I na ryze osobní úrovni si každý z nás zcela určitě mnohokrát uřízl ostudu a na některé věci i třeba po desítkách let vzpomíná velice nerad, protože si uvědomuje, jak byl trapný. Kdo říká, že jemu se to nestalo, tak buď lže, nebo je natolik sebestředný, že si svou něktejší trapnost neuvědomuje ani s odstupem času.l není prostě možné se dožít třicet,l padesáti nebo sedmdesáti let a nemít na zádech nějako ostudu non plus ultra.

Ostudy se mi nezamlouvají, avšak enpovažuji je za to nejpodstatnější.

Já prostě chci, aby na Hradě neseděl vítač. Za třicet let se naši potomci u našich hrobů nebudou tázat, jak to bylo s tím jeho vrávoráním u korunovačních klenotů, nýbrž to, zda třeba pražské Holešovice zůstaly české, či zda je to nějaká no-go zóna.

Ono je snadné dát hlas někomu, o němž si děláte velké iluze. Ale dát hlas někomu a udělat to s určitou mírou skřípění zubů, to už chce určitou schopnost zralosti a nadhledu.

4 0
možnosti

Nechal si (Zeman) z platu srhávat určitou sumu, na konto republiky.

Jen připomenu, že největším privatizérem velkých podniků byl právě Zeman. A škody šly do miliard.

0 0
možnosti

To je snad pokus o vtip.

2 0
možnosti

Už druhý blog na stejné téma. Nu pane Vorle, z mého pohledu jste jen ten typ člověka, který obecně tzv cosi kritizuje (ale s kritikou to nemá co dělat, jede to na základě tzv skupinového chování lidí) a je udiven, že někdo volí toho, koho Vy nemusíte, asi hodně nemusíte. Setkal se s tím Václav Havel, setkal se s tím Václav Klaus, setkává se s tím Miloš Zeman a bude se s tím setkávat každý výraznější politik. S adorací je to obdobné. Vědomí Vašeho typu člověka uvažovat jinak neumí. Kdo volí Zemana, musí být nutně nějakým způsobem trouba, je to nekriticky uvažující člověk, příznivec Zemana a daleko poetičtější přízviska. Je zajímavé, že tohle skupinové chování jde napříč stupněm vzdělání, stupněm inteligence, atd. Víc k Vašemu doslova prázdnému textu, jenž je pouze výsledkem emocí, nikoli rozumu - napsat z mého úhlu pohledu a způsobu uvažování nejde. To je můj zcela subjektivní dojem, stejný jako Vaše dojmy, které jste do textu vepsal. To plně přiznávám. Třeba - pro mne Zeman lhářem není. A paní Pantlíkovou zkuste nechat na pokoji. Neporozuměl jste tomu, co napsala. Váš typ to prostě nezajímá. Lidé jako Vy nevedou a nejsou schopni vést dialog, ani je to nezajímá proč ti druzí uvažují jinak, jste schopen je jen soudit a odsoudit. A tedy v podstatě nikoli diskutovat, ale jen válčit za svéi absolutní pravdy, kteréžto pokud někdo nesdílí, tak ....... Autorů podobných textů či podobných diskusních příspěvků je tu takříkajíc něúrekom.

9 2
možnosti

Vaše odpověď jen potvrdila pravdivost článku pana Vorla. On píše, že zastánci Zemana nevyvracejí argumentačně kritiku Zemanových půrců, jen chtějí aby mlčeli, nebo napadají přímo ty Zemanovy kritiky. Je to v drtivé většině reakcí na články kritizující Zemana opravdu tak, stačí se je na blogu Indesu nebo jinde na internetu prohlédnout. A Vaše reakce je opět taková. Nevyvracíte Zemanovy nečestné, prolhané, arogantní, vulgární činy a slova, jen se zase obouváte do příslušného kritika. Al nic si z tohio nedělejte, dělají to tak v podstatě všichni Zemanovi zastánci. A nejstupidnější jejich argument pak je, že příslušný kritik neuznává výsledky voleb a tedy ani demokracii.

4 1
možnosti
Foto

Zeman není žádný zázrak a sám bych si také přál lepšího prezidenta. Takového křížence De Gaulla, Churchila a Putina. Kde však vzít a nekrást? To, co se snažilo urvat Hrad pro sebe byla bída na druhou a sám jsem tak mávnul rukou nad Zemanovou bídnou fyzickou kondicí, povznesl jsem se nad jeho ješitností, přivřel oko nad jeho sebestředností, snažil se nevidět jeho pomstychtivost a přehlídnout mizerný kolektiv poradců s kancléřem v čele. O to víc jsem nasvítil jeho politické zkušenosti a nespornou inteligenci a rozpačitě mu to v druhých volbách hodil.

3 1
možnosti
Foto

Pane autore, Vy tam uvádíte některé mé "oblíbené" autory a komentátory. Ale - kdyby jich nebylo, z koho bychom si tu měli dělat srandu? Stará moudrost praví, že všech lidí je třeba k osídlení světa. Nebýt kriminálních živlů, zašli by spisovatelé detektivek hladem. Nebýt proradných politiků, podobně by dopadli satirici. Nebýt znečišťovatelů přírody, proti komu by bojovali ekologičtí aktivisté?

A podobně je tomu s naším panem presidentem. Zcela dobrovolně se pasoval do role fackovacího panáka. A co s tím můžeme dělat?

Já panu presidentu přeji, aby se ve zdraví co nejrychleji uchýlil na milovanou Vysočinu, kde ještě může v klidu a míru prožít v kruhu rodiny a přátel krásnou jeseň života. Ale on ne. Neposlechne.

A jeho příznivci jej zcela sobecky nechají, aby se tu trápil a mořil státnickými záležitostmi a ještě sklízel od odpůrců posměch.

Takže - ve skutečnosti jsou jeho příznivci jeho největší nepřátelé, kdežto jeho odpůrci mu naopak chtějí dopřát lepší a klidnější život. Paradox?

Karma! R^

5 2
možnosti
Foto

Líp by to nenapsala ani paní Jandová.

4 0
možnosti

J18a26n 15H52a42r49v81a83n

1. 2. 2020 10:31

To opravdu ne, snad jen Pavlíková ;-D R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 951x
Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho