Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Nesleduji hlasování parlamentu, takže pouze z vašeho textu usuzuji, že někdy nedávno se opět projednával zákon, se kterým kdosi iniciativní přišel před rokem.

Ale vámi uvedený počet poslanců, kteří byli pro, pro schválení zákona nestačí. Takže můžete být klidný.

Jen pro vaši informaci. Ten zákon není nikterak nový. Existoval už dříve. Pokud je mi známo, naposledy podle něj byl souzen Petr Cibulka, který se vcelku mírně a přátelsky vyjádřil o tehdejším prezidentovi.

0 0
možnosti
Foto

Ad Cibulka - tak to je vám známo blbě.:-/

0 0
možnosti
JN

On byl pro "urážku majestátu" souzen ještě někdo po Cibulkovi?

0 0
možnosti
KH

Pane, on nebyl souzen ani Petr Cibulka.8-o

0 0
možnosti
Foto

J43a98k38u87b 39R78o39t23h

3. 4. 2017 11:13

Cibulka nebyl souzen pro urážku prezidenta. I když veřejně a před soudem řekl to, co řekl, nebyl dokonce ani pokutován. Řekl to jako žalovaná strana ve sporu na ochranu osobnosti a VH ta, byl předvolán jako svědek. Byl jsem přímo u toho výroku, seděl jsem v soudní síni.:-/

0 0
možnosti
KH

Tak jsem to myslela i já. Napsal jste to úplně přesně.

0 0
možnosti
JN

Děkuji za upřesnění. Opravuji tedy svou chybnou formulaci. Poslední proti komu byl (pouze ve fázi vyšetřování) uplatněn §103 byl v roce 1994 Petr Cibulka.

Ovšem ještě o pět let později Václav Havel vysoudil na obuvnické firmě Ravelli půl miliónu korun. Původně požadovaná částka byla 5 miliónu Kč. A důvodem žaloby bylo, že billboard zveřejněný na podzim roku 1997 údajně snížil vážnost a důstojnost prezidentského páru.

Dodnes nechápu, jak by nějaký blbý billboard mohl ještě více snížit něčí vážnost, která v té době byla už fakticky nulová.

0 0
možnosti
  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 951x
Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho