Komu není shůry dáno, za jelito nekoupí

3. 02. 2023 22:21:07
Osobně si nemyslím, že lidé myslí, že Pavel zachrání republiku, že nás vyvede ze všech problémů. Mají pouze radost z toho, co samy dokázali.

Je to něco, jako když se vysprchujete. Krásná úleva, že jste se zbavil špíny, je vám hezky, ale není tu žádná záruka do budoucnosti. Čistota se musí udržovat, špína se vrací stále. A přesto to, co jsme dokázali v posledních volbách, ta radost která zaplavila tu dobrou, poctivou část národa, stojí zato. Když čtu na různých místech jak lidé reagují, jak mají upřímnou radost že to špinavé křídlo táhnoucí se od Klause k Zemanovi vzalo konečně za své, cítím určité zadostiučinění. Píšou na papíry jména Babiše a Zemana, hází je do koše, pálí v krbu. Dětinské? Ne, euforie, nezřízená radost, že jsme to dokázali, že je tu zase jednou naděje, že ....vláda věcí tvých se k tobě lide navrátí.

Co jsme to měli za prezidenta, když všechny co pro republiku hodně udělali /Věra Čáslavská, Marta Kubišová atd./ ho nejenže neměli rádi, byli jím přehlíženi/ nad čímž se dotyční mohli jenom usmát/, a rozloučení například s Věrou, museli vzít do rukou umělci a rozloučit se tak, jak si to zasloužila. To už není k smíchu, když potkáte Mexičana a řeknete mu že jste Čech,/ale v žádném případě František/ hned z něj vypadne ...Věra Čáslavská, znám ji .A této osobnosti ze msty, že si ho dovolovala právem kritizovat se snaží směšně mstít přiožralej. namyšlenej, nadutec, politik, který ji nesahá přes všechny tituly kterých dosáhl, ani k patě. Odměňuje a vyznamenává ze své moci ty, kteří mu pochlebují a konečně, viděli jste jak daleko je ochotný jít, ve své mstivosti. Nebyl schopný vyvrátit fakta, jen si v duchu říkal, počkej, já ti to vrátím. Já můžu. A co nemůžu, to ta má smečka nochsledů a bazilišků nějak překroutí a umlčí kritiky. Už jednou jsem ve svém blogu napsal, že Zeman se tváří, jakoby věřil v Boha. a připoměl jsem mu, že pak tedy ví, že Bůh může všechno. A nedělá to.

Oni vědí, že prohráli. Snaží se zastavit to, co se jim bortí pod nohama, zatím ještě nevěří, že jsou opravdu v koši. Je tedy na nás, aby jsme jim ukázali, že tomu tak opravdu je.

Sám Babiš snad nemá vůbec žádnou paměť, nebo spíš na ni kašle. Na jedné straně před volbami tvrdil, že ho lidi mají rádi a po volbách zase plače, že je to neuvěřitelná nenást vůči němu, kterou k němu cítíme. A vůbec se nazamýšlí nad tím proč. Lidi by ho přece rádi mít měli, když má tolik peněz , ne? .Dovolte pane Babiši, abych se pokusil ukázat vám kde je jádro pudla.

Hned na počátku to začalo s tou vaší údajnou spoluprací s STB. Na Slovensku, jak jistě víte, tím spolupracovníkem ještě jste. Osobně bych si nikdy nedovolil někoho z tohoto nařknout jen na podkladě toho co jsem slyšel. Sám jsem tak učinil jen jednou v článku MF Kavárna, a to jen proto, že mě to dotyčný sám řekl. Byl to bývalý redaktor Blesku. Pozval mě na skvělou a drahou večeři, vypili jsme dvě lahvinky dobrého vína a nad ránem jsem na něho vybafl. "To pijeme za peníze, které jsi dostal za mě?" Vytřeštil oči a vypadlo z něj ..co,co,co, oni ti to řekli? Jistě, vysvětlil mně, že mu vyhrožovali, že vyhodí otce z práce, prostě tak jak to oni uměli. Ale tím spolupracovníkem zůstal. Musel jsem se už odtud z USA usmívat, když dělal rozhovor s paní Bohdalovou a společně si přikyvovali, že to, co je v těch knihách o spolupracovnících stejně není pravda.

Takže jak to bylo s vámi bych si tvrdit nedovolil. Jen uznejte, vše co se dělo kolem nikomu na sympatiích nepřidá.

Pokud jde o to Čapí hnízdo, máte pravdu, že to, čemu se říká podraz jste neprovedl. Jenže uznejte sám, není to chamtivé kdy za pomoci různých známých, a kdo ví, možná i darů těm, kdo o tom rozhodují, se k této dotaci protlačíte.Proč právě vy? A přitom je tolik potřebných, kteří by to jednak potřebovali a také zasloužili víc než vy. Celé to rozdělování je nefér, ale s tím nic nenaděláme, protizákonné to není. A že to tam tlačenkou nespravíte, je nasnadě.Ti, co o tom rozhodují, by měli mít také odpovědnost za to, co se s těmi penězi stalo. Patří všem. Jak říkal Reagan, důvěřuj, ale prověřuj.

O vaší zbabělosti už jsem psal jinde, jen pro pořádek připomenu vaši návštěvu v televizi u Krause, kde jste tvrdil, já do politiky nepůjdu, já se bojím. Já se opravdu bojím. A že těch podělaných chvílek jste měl víc, o tom jsem už také psal.

Do nebe volající byl také vztah k Zemanovi. Strach či pouhá vypočítavost - nevím. Ale ať Zeman vypustil sebevětší blbost, hned jste to začal vysvětlovat, že to tak opravdu je. Třeba s tím, že když předseda vlády navrhne ministra, prezident ho má jmenovat. A Zeman přišel s tím, že v Ustavě není napsáno kdy. No jo, ale ono tam u ničeho není napsáno kdy. . Sám jste cítil, co to z něho leze zase za blbost, ale postavil jste se za něj. Kdyby k vám do obchodu přišel zákazník a stěžoval si, že chce koupit sůl, ale není tam napsáno, že je slaná, co by jste si o něm pomyslel. Asi že je to příbuznej Zemana, co?

Váš úlet v televizi, kdy jste řekl, že by jste nerespektoval závazky k NATO, jste prý sám ohodnotil větou, že jste to posral. Jenže to je příliš vážné, než aby se to dalo přejít tímto posráním. De facto jste ohrozil celou republiku, kdyby nám sousedi oplatili stejnou mincí. Pak jste se jel do Polska omlouvat. Můžete mě vysvětlit, jak vám jejich premiér mohl dát nějaké pardon, když to přece nezáleželo jenom na něm. Slyšel to každý Polák, takže nějaké odpuštění nemůže přijít od jedné osoby. I kdyby jste oběhl celé Polsko a každému říkal, víte, já jsem takovej blbec, já kolikrát řeknu...ale Zeman taky říkal, že na tom nezáleží, že prezident je jenom o ekonomii. Co? To že by blbec neřekl, kdyby jste mu hubu rozbil? Ale on to fakt řekl. Nechcete tlačenku, co? Nechcete já vím.

Pokud by jste trochu přemýšlel, pochopil by jste, že nikdo Čechy do války nevtahuje, jen se stavíme proti agresorovi raději dřív než nikdy. Jak by jste to udělal, že by jste zabránil válce to nevím. To totiž záleží jen na Rusku a vůbec ne na nás. Stáhnout ocas mezi nohy, to už tady bylo, to nefunguje. Pokud Rusko přijde, budete první, kdo se na všechny vykašle a uteče s rodinou hodně daleko.

To, že vás Zeman před volbami podporoval je opět důkaz toho, že ten pán neví, jakou má jeho slovo váhu. A vy sám s tím vaším věčným pláčem jak jste vy a vaše rodina v ohrožení jste trapný taky. Co jste po lidech chtěl? Aby vás pořád drželi za ruku, kdyby jste plakal. Než jste do toho šel, měl jste se obeznámit s tím, co to obnáší. Kolik prezidentů už bylo i zastřeleno. Prostě to má svá rizika, ta funkce nebyla pro vás a lidi to vycítili. Svádíte to na média, ale ta jen informovala o tom, co jste jim svým chováním nabídl.

Takže si ještě pořád myslíte, že vám lidi ubližují. Jak chcete. Jim je to jedno.

Autor: Ladislav Vorel | pátek 3.2.2023 22:21 | karma článku: 23.02 | přečteno: 665x

Další články blogera

Ladislav Vorel

Co vlastně Nohavica chce, když peníze už má

Neříkejte, že zpívat. To mu přece nikdo nezakazuje, jenže bez peněz to není ono. Sám říkal, že se narodil v komunismu a v komunismu zase umře. Proč? Není to trochu jinak? Zpívat přece může kdykoliv a kdekoliv, pokud chce.

10.3.2023 v 22:11 | Karma článku: 22.07 | Přečteno: 919 | Diskuse

Ladislav Vorel

Opravdu vláda jen straší?

Lehkovážnost některých Čechů je opravdu neuvěřitelná, myslí si, že Rusko nás nikdy nenapadne. Někdy mám pocit, že jsem poslední žijící Čech co pamatuje srpen 1968.

20.1.2023 v 18:06 | Karma článku: 24.63 | Přečteno: 689 | Diskuse

Ladislav Vorel

Veselé volby

to šťastné tam přidávat nebudu, tomu jaksi při sestavě která se nabízí prostě nevěřím ale je to jen můj názor., tedy hledejte, ono štěstí občas sedne i ...však víte.

6.1.2023 v 16:50 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 297 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 6.83 | Přečteno: 96 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 11.26 | Přečteno: 307 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.61 | Přečteno: 232 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.41 | Přečteno: 645 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 45 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 951

Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...