Problém mezi příznivci Zemana a jeho kritiky

1. 02. 2020 2:39:39
Příznivci Zemana nepopírají, že my, jeho kritici máme pravdu, oni se jen dožadují toho, aby jsme o tom nemluvili. Nechtějí nás přesvědčit v tom, kde se mýlíme, nebo usvědčit tam, kde si myslí že lžeme, chtějí nás umlčet.

Jenže to už tady kdysi bylo, že? Proč mně tedy takový zastánce Zemana nenapíše..Pane Vorel, jste lhář, to není pravda že Zeman jedná nečestně, že lže, osočuje jiné i vulgarním způsobem, že když se mu dokáže, že to co říkal není pravda /Peroutka/, že se neomluví, že upírá různé pocty těm, kteří si je zaslouží jenom proto, že je nemá rád, a že preferuje ty, kteří mu nadbíhají. V takovém případě bych dotyčnému zopakoval některé notoricky známé události a nemusel bych ani vyhledávat všechny, abych dokázal, že nelžu. Jenže nic takového zastánci Zemana nedělají. Nedají vám ani šanci přednést své důkazy, prostě jsou hned hotoví,...F.Salajka -pane autore, vy jste ve své nenávisti nemocný řlověk. Je mi vás líto. – J. Havránek - jediné, co autorovi nechybí, jsou ty negativné emoce...ale stejně razantné, lze poplivat úplně každého. Tedy ani slovo o vyvracení, co jsem napsal, jen útok.

Začal bych paní M. Pantlíkovou. Bud špatně četla, nebo jsem to nezřetelně napsal. Ten článek totiž není o Zemanovi, ale o těch nohsledech, kteří z jeho vlastnosí těží. Tu charakteristiku Zemana jsem uvedl v úvodu, aby bylo jasné, že se ho nezastávám proti tém kojotům z neznalosti, že moje mínění o něm není kladné. Paní Pantlíková tam vyčetla něco jiného.....jste jedním z těch nenávistných kojotů, číhajících na jeho chyby, aby začali útočit....Já přece nenapsal, že číhají na jeho chyby, aby začali útočit....Opak je pravdou. Já o těch kojotech napsal, že naopak ho v tom podporují, znají ho dokonale a vědí, že udržovat ho / jak vy píšete v těch chybách, což já považuji za vlastnosit/ v tom, je to nejlepší, aby se jim dařilo. Prostě nepotřebuješ žádné velké znalosti, jen jako bazilišek pochlebovat a těžit. Tedy zatím co vy jste tam vyčetla, že číhají na jeho chyby, já psal o tom, že naopak ho v tom podporují. Z tohoto pohledu jsem se Zemana, nemocného člověka, de facto proti těmto úlisným „ Zemanovým přátelům“ zastával. K tomu rozhovoru na internetu se vyjadřovat nemohu, neslyšel jsem ho. Píšete, že má ale přednosti, o kterých mlčím. Tak tady jednak jak už jsem napsal, článek nebyl o rozboru Zemana. Ale budiž, pojdme k tomu kladnému. Píšete, že ty jeho vlastnosti omlouváte, nebot nikdo nejsme bez chyby. Dovolte abyh to pouřil v obráceném smyslu – nikdo nejsme bez nějakých těch dobrých vlastností. Problém je v tom, o jaké špatné či dobré vlastnosti jde, jak je používáme a jaký mají dopad na druhé. Začněme témi, které jeho příznivci označují za kladné. Pan J.Rezník píše...a co takhle použít termíny „sebevědomí, vytrvalost, nekompromisnost.“ Rekl bych že seběvědomí má své hranice. Může být zdravé, ale také se zvrhnout v namyšlenost, že já smím všechno. K čemu má Zeman blíž? Vytrvalost... u některých lidí skvělá přednost, ale když ji ukazuji tak jako Zeman v případě článku o F. Peroutkovi, kdy už snad všem je celá záležitost jasná, ale on bude vytrvale trvat na svém i za pomocí stupidních vět, jako ...Boha taky nikdo neviděl...No a ta nekompromisnost, to snad žertujete. Opravdu chcete říct že nekompromisně trvá na prověrkách, svých přikyvovatelů?

Když dovolíte, přidal bych ještě jednu ctnost, nebo spíš gesto, které pan Zeman udělal. Nechal si z platu srhávat určitou sumu, na konto republiky. Hezké, že? Spíš směšné. Ta čístka je jenom zlomek toho, co stojí jeho soudy a další šlápance z ješitnosti.

Paní Mirka Pantlíková reaguje nejvíc tím, že sice nic nevysvětlí, ale neustále osobně napadá.Pana Matušku, kterému jednou dokonce nahrála na smeč, ale on se zachoval jako gentleman a neoplácel, prostě v každé její reakci chybí faktická obrana Zemana, ale nechybí nějakých způsobem osočit protivníka. O mužích, kteří kritizují a opovrhují vlastnostmi Zemana - sebestřednost, ješitnost a pod.mají také oni samu. ....To ty muže všechny zná, že to ví? Když pan Korn napsal - zapomněla jste na Zemanovu patologickou prolhanost, rovněž patologickou mstivost, nezvládnuté ego, vulgárnost, arogantnost alkoholismus nebo jak Zemanův přítel Miroslav Slouf o něm ve své knize napsal - ..jeho hlavní, sebezničující vlastností je velmi nízká, prakticky nulová sociální inteligence....Paní Pantlíková odpovídá = ..ale jděte, on bohužel nezapomíná – takže protože nezapomíná, je v pořádku, že se mstí. Divná rovnice. A ačkoliv věcně vůbec nic nevyvrátila, nakonec reaguje ...A to neustále dokola, až do omrzení? Prostě má pravdu jen v tom, že je plýtvání časem odpovídat. Tedy jí.

Ota Zabilanský napsal –Pravda, nikdo nebyl bez chyb...ale Zeman svým portfoliem nedostatků a špatných vlastností lehce překoná všechny minulé prezidenty dohromady, a to myslím až do roku 1918. Rád bych jen dodal, že kdyby byl Zeman u moci v 50tých letech, radši nedomyslet...

Nebudu rozvádět, jak by asi paní Pantlíková jásala chválou na Zemana, kdyby Zeman těmi svými „prohřešky“ poškozoval lidi v jejím okolí či rodinu. Určitě by jen mávla rukou.

Ale jednu mou špatnou vlastnost přidám nakonec. At si paní výskne. Závídím panu Tomáši Vodvářkovi. Napsal postřeh, který strčí do kapsy ty stohy papírů, co jsme už o Zemanovi napsali. Cituji „ Pane autore, pan Miloš Zeman si zvolil svou „nesnesitelnou lehkost bytí.“ K tomu už netřeba nic dodávát, a já upřímně závidím, že mě to nenapadlo, že jsem si na tuto Kunderovu knihu nevzpoměl sám. A abych té paní tu radost trochu zkalil, připoměl bych jen názor pana Wericha, který jsem četl kdysi dávno, takže to nebude citace, tak moc si to nepamatuji, ale smysl zvládnu. Závist není špatná, špatná je nepřejíctnost. Takže závist v sobě máme všichni, jde jen o to, jak ji zvládáme. A já panu Vodvářkovi závidím hodně, ale upřímně, jsem rád že to „našel“.

Autor: Ladislav Vorel | sobota 1.2.2020 2:39 | karma článku: 26.42 | přečteno: 706x

Další články blogera

Ladislav Vorel

Co vlastně Nohavica chce, když peníze už má

Neříkejte, že zpívat. To mu přece nikdo nezakazuje, jenže bez peněz to není ono. Sám říkal, že se narodil v komunismu a v komunismu zase umře. Proč? Není to trochu jinak? Zpívat přece může kdykoliv a kdekoliv, pokud chce.

10.3.2023 v 22:11 | Karma článku: 22.07 | Přečteno: 919 | Diskuse

Ladislav Vorel

Komu není shůry dáno, za jelito nekoupí

Osobně si nemyslím, že lidé myslí, že Pavel zachrání republiku, že nás vyvede ze všech problémů. Mají pouze radost z toho, co samy dokázali.

3.2.2023 v 22:21 | Karma článku: 23.02 | Přečteno: 665 | Diskuse

Ladislav Vorel

Opravdu vláda jen straší?

Lehkovážnost některých Čechů je opravdu neuvěřitelná, myslí si, že Rusko nás nikdy nenapadne. Někdy mám pocit, že jsem poslední žijící Čech co pamatuje srpen 1968.

20.1.2023 v 18:06 | Karma článku: 24.63 | Přečteno: 689 | Diskuse

Ladislav Vorel

Veselé volby

to šťastné tam přidávat nebudu, tomu jaksi při sestavě která se nabízí prostě nevěřím ale je to jen můj názor., tedy hledejte, ono štěstí občas sedne i ...však víte.

6.1.2023 v 16:50 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 297 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 14.30 | Přečteno: 136 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 14.54 | Přečteno: 349 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.05 | Přečteno: 373 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.68 | Přečteno: 246 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 666 | Diskuse
Počet článků 45 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 951

Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...