Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Skoro detektivka - uhodnete o kom mluvím?

   Jsou věci mezi nebem a zemí, kterým nerozumíme, které nechápeme.Je to tím, že jsme limitováni a nezbývá nám nic jiného,než se s tím smířit.Vzít to tak jak to je.Ale pak jsou také věci, přímo tady, mezi námi,které nechápeme jinak.

A není to tím, že jsme limitováni, ale že je tu limitovaný někdo druhý. A daleko víc, než by se u normálního člověka čekalo. Je to s ním tak zlé, že vůbec nechápe, že když ze sebe vypouští ty svoje blbé, rádoby duchaplnosti a urážky, neshazuje tím dotyčnou osobu, do které se pustil, ale sám sebe.  To by ale ještě nebylo to nejhorší. Daleko horší je, že se dopouští sprostáren a urážek vůči lidem, kteří jsou nesrovnatelně inteligentnější a vzdělanější než je on, kteří toho pro republiku a vůbec pro jméno Cechů udělali hodně, mají úctu nás všech, zatím co na ty jeho - pro soudného člověka - neuvěřitelné vejšplechty jen zíráte.  Pokaždé když vypustí nějakou tu svou "moudrost", někoho, komu nesahá ani po kotníky, urazí. Tedy lépe -  chce urazit. Většinou dotyčný jen mávne rukou a pomyslí si - Zemanův pes už zase štěká.

 Na druhé straně, není dobře, že to přecházíme mlčením, i když snad už každý / a já si myslím, že i včetně Zemana / ví, je to blbec, s touhou vlichotit se svému pánovi, nemá cenu se nad tím pozastavovat a podle rčení - kdo neví a neví že neví, je hlupák, vyhněte se mu - tak učiní. Co je zarážející, že v takové funkci ještě nikdo tak hloupý neseděl. A i když Zeman říká, že to není jeho věc, nemá pravdu. Jednak  je to on kdo ho platí z daní lidí a pak, vrhá to přece špatné světlo na Hrad.

 Kdyby se tento Vypouštěč choval takovým způsobem někde v hospodě, dostal by pár přes držku a byl by pokoj. Rozmyslel by si vypouštět znovu.  A když, tak jenom spodem. Uráží a poučuje kdekoho. A co víc, ty jeho urážky nemají ani žádnou vejšku. Má to úroven nevychovaného spratka, hloupého, primitivního posměváčka, tak ze třetí třídy. Ctvrtáci by se už něco tak hloupého říct styděli. No a to si prosím vybral pan prezident. Jak může u nás mít člověk úctu k prezidentovi, když prezident sám úctu k úřadu prezidenta nemá. Jestli si ho vybíral on sám, anebo mu pomáhala becherovka, nevím. Ale pořád má před lidmi za tento výběr jakousi zodpovědnost, at už to okecává jakkoliv.

 Když nějakej malej spratek něco hloupého a neslušného vykřikne a někoho urazí, otec mu jednu střelí. Tedy pokud je to dobrý otec. A protože Zeman v jistém slova smyslu takovým duchovním otcem je, nebot on ho našel, vybral a platí penězi které mu svěřili danoví poplatníci, měl by zasáhnout. Vím, kdyby ho měl za každé "vypuštění" třísknout, to by se umlátil. Ale má možnost - a lidé by to určitě přivítali - někoho na tu práci najmout. Někoho s pádnou rukou. Donekonečna to přece nejde. Kdo má pořád ty primitivní urážky poslouchat, proč si máme do nekonečna nechat urážet lidi, ke kterým máme respekt a úctu. Připomenu jen některé jeho, do nebe volající, vejšplechty.

 Tak například kardiochirurg, přednosta IKEM Pirk. Velmi slušným způsobem, dokonce s tím, že prezidenta pochválil, kolik toho pro republiku udělal, upozornil na jeho zdravotní stav, řekl svůj názor, ne odborný posudek, řekl to, co všichni vidíme - že na tom není zdravotně dobře. A ačkoliv se toho hradního tajtrdlíka nikdo na jeho názor neptal, asi se mu zatmělo před očima, co bych potom dělal, napadlo ho a hned přikvačil se svou moudrostí - "Je to hluboce neprofesionální a mimořádně neetické. Lékař, který hodnotí zdravotní stav na dálku, by měl vrátit diplom." Tak co? Netřískli by jste mu jednu? To si dovolí říct gymnazista kardiochirurgovi uznávanému a váženému.

 Anebo když Drahoš oznámil kandidaturu a zapomněl se Vypouštěče zeptat, jestli může. Zase strach jak se bude tak dobře živit, tma před očima a ...- Prý "Produkt PR", považoval by ho na Hradě za fikus, který by vyhovoval stranám. Co je na Hradě asi on. Smradlavá hromádka čehosi, kdesi v rohu, kterou Zeman chrání před vynesením na hnůj.

 Snad vůbec nejhorší byly jeho "výpustky" vůči kardinálu Vlkovi, člověku, který si za komunismu zkusil své, člověku, kterého milovali a milují všichni věřící, /už jenom kvůli tomuto kardinálovi by Zeman neměl dostat ani jediný hlas od věřícího/ člověku, který měl pro svou pravdomluvnost a odvahu respekt u všech občanů naší republiky. Osobně s ním mohu mít na některé věci rozdílný názor, například ty restituce, ale to přece nemůže změnit fakt, jak hluboce si tohoto člověka vážím a jakou k němu chovám úctu. Mohu říct svůj odlišný názor, ale je to jen můj názor, v kterém se mohu mýlit, nemá to nic společného s tím, jaká byl a vlastně v našich duších pořád je kardinál Vlk osobnost. A tento hradní smrad si dovolí říct - kněz by měl být uměřený ve vyjadřování a nešířit zlobu. To je neuvěřitelné, co si dovoluje, on by snad chtěl poučovat i papeže. To opravdu člověku hne žlučí. Přátelé, mohl bych vás  o něco poprosit? Zavřete na chvilku oči, já si musím ulevit. Hajzl jeden. Děkuji, už je můžete otevřít. A vy, co budete volit Zemana, nezapomente, že tady toto potáhne sebou.

Autor: Ladislav Vorel | pondělí 17.7.2017 20:16 | karma článku: 9,34 | přečteno: 144x
  • Další články autora

Ladislav Vorel

Co vlastně Nohavica chce, když peníze už má

Neříkejte, že zpívat. To mu přece nikdo nezakazuje, jenže bez peněz to není ono. Sám říkal, že se narodil v komunismu a v komunismu zase umře. Proč? Není to trochu jinak? Zpívat přece může kdykoliv a kdekoliv, pokud chce.

10.3.2023 v 22:11 | Karma: 22,40 | Přečteno: 919x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Komu není shůry dáno, za jelito nekoupí

Osobně si nemyslím, že lidé myslí, že Pavel zachrání republiku, že nás vyvede ze všech problémů. Mají pouze radost z toho, co samy dokázali.

3.2.2023 v 22:21 | Karma: 23,02 | Přečteno: 665x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Opravdu vláda jen straší?

Lehkovážnost některých Čechů je opravdu neuvěřitelná, myslí si, že Rusko nás nikdy nenapadne. Někdy mám pocit, že jsem poslední žijící Čech co pamatuje srpen 1968.

20.1.2023 v 18:06 | Karma: 24,63 | Přečteno: 689x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Veselé volby

to šťastné tam přidávat nebudu, tomu jaksi při sestavě která se nabízí prostě nevěřím ale je to jen můj názor., tedy hledejte, ono štěstí občas sedne i ...však víte.

6.1.2023 v 16:50 | Karma: 7,04 | Přečteno: 297x | Diskuse| Politika

Ladislav Vorel

Jsme – li národ zbabělců, volme Babiše.

Začnu tím, co si můžete lehce ověřit. Při své návštěvě v pořadu pana Krause, - Uvolněte se prosím – Babiš, který tenkrát ještě nebyl v politice, řekl – já se do politiky jít bojím – a opakoval to hned dvakrát.

27.12.2022 v 21:35 | Karma: 12,04 | Přečteno: 548x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 45
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 951x
Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho