Vlastenectví, Kvítová, politici a my

28. 07. 2014 22:43:17
V žádném případě není jednoduché se vyjadřovat k situacím jako je ta s Kvítovou. I když uděláte vše pro to, aby jste se vyjádřil naprosto přesně, můžete být pochopen jinak, než to myslíte. Přesto bych to rád zkusil, už jenom proto, že mám pocit, že profesionální novináři do toho chut nemají. A navíc vše zkomplikovat svým prohlášením ten politickej troubelík, které zaznělo jak z dob tvrdého komunismu. Vyčítat mu, že inteligencí nezáří nelze. Byl zvolen. Jak je to možný nevím, neví to ani on sám, ale páni politici s tatíčkem Klausem to mají zařízeno tak, že si ta místa rozdělí jak oni chtějí. A když jim na to někdo sáhne, je diletant, politice nerozumí a rázem jsou v jednom šiku. Kalousek, Klaus, Sobotka....

Dovolte mě, abych začal tím vlastenectvím. Jako dospívající jinoch jsem byl unesen knihou Tolstého Vojna a mír. Kníže i mužik nasazují životy, strádají, bojují za svobodu Ruska. Umění Tolstého mě ukázalo vlastenectví ruského člověka bez rozdílu na jeho postavení ve společnosti. O to víc jsem byl zaražen když válka skončila, všechny útrapy knížete končí, vrací se do přepychu, zatím co mužik strádá dál. Tenkrát jsem poprvé zapochyboval, je-li bída lepší od soukmenovce, či od někoho, kdo mluví jinou řečí. Jistě, je tady zem, kterou milujem, s kterou jsme srostli, je to něco co je v nás, s čím jsme se narodili. A přece. Když jsem slyšel Klause se naparovat, že zařídil aby nějaký podnik nedostali cizinci, ale aby zůstal v českých rukou, nechápal jsem. I když ten Cech bude větší darebák, který bude zaměstnance víc okrádat, hůř je platit, než ten cizinec, pořád je to lepší protože z tebe dře kůži Cech. Logika pana Klause. Tedy ne ten chytřejší, schopnější, pod kterým podnik bude prosperovat, to není vodítko pro výběr, prostě Cech. U Klause mě už nic nepřekvapí,/kdybych měl moc zjednám na Ukrajině pořádek to by snad hlupák neřekl,kdybys mu hubu rozbil/ jeho prohlášení jsou neuvěřitelná. Takže ono to vlastenectví je sice krásná věc, ale je tady pořád smečka připravena zneužít ho ve vlastní prospěch.

Ještě než přejdu k politikům, rád bych řekl svůj názor na něco, co je v Cechách vžito. A to názor, že Ceši jsou strašně závistiví. Měl jsem možnost poznat hodně národností, protože žiji v USA a tady opravdu potkáte lidi ze všech koutů světa. A dovolím si tvrdit jedno. Ano, lidi jsou občas hodně závistiví, ale Ceši na tom nejsou hůř než ostatní národy. Jistě, nemohu dokázat, mám to jen podloženo vlastní zkušeností, ale viděl jsem závistí trápícího se Poláka, Kenana i Němce, prostě nebylo to o nic lepší, než ta závist česká.

Jestliže opomeneme tu moudrou hlavu, která by nejraději lidi zbavovala občanství a pomalu nastolovala praktiky, kterých se Ceši tak těžce zbavili, ani pan Babiš nezazářil. Svým prohlášením, že stát nic netratí jednak z Kvítové udělal blbečka, proč tedy to celé formální stěhování, když sama říká kvůli daním, ta musí být tedy podle Babiše pěkně blbá, a pak taky pomalu chytá ten politickej vyrus, myslí si, protože jsem to já řekl, lidi uvěří a bude klid. Všechno se musí prostě nechat projít časem a lidi zapomenou. Ne tedy najít nějaké východisko, třeba že kdo žije v republice během roku víc než 6 měsíců, musí se danově podílet na její správě. Užívá spoustu věcí, na které musí občané přispívat, je tedy naproste fair že svůj podíl platí. Ono odstranit nedostatky z různých nařízení ani není zájem. Vemte si Sobotku. Bere peníze za to, že je hlášený trvale někde jinde, než kde bydlí. Peníze tedy z pohledu zákona bere legálně. Ale že by se tedy toto nařízení mělo poopravit, že nejenom je tam hlášený, ale že tam musí opravdu bydlet, aby ty výdaje opravdu měl. A přitom Sobotka je ten, který by toto opravdu nehorázné nařízení mohl nechat upravit. Jenže penízky zanic kapou, takže zaujmeme pozici mrtvého brouka. A toto je prosím premier republiky české. Peníze opravdu nesmrdí. A co Babiš? Ví to, hlásá jak všechnu špínu odvážní smetou a ....

To ani nemluvím o šlechetném Rathovi, který vidí spousty nedostatků, které by se měli, třeba ve věznici změnit, /už tolik neřve, už je venku, ale snad pánbů dá a vrátí se, aby mohl ve svém šlechetném tažení pokračovat/ a vůbec si nevšimne jak je nelogické brát náhrady, sedí-li dotyčný poslanec ve vězení a nepotřebuje je. A celá sněmovna mlčí.

Nakonec tedy ta Kvítová. Abych to těm, kteří mě budou chtít osolit usnadnil, předesílám, nemám to děvče zrovna v lásce. Jistě, fandím jí, když hraje proti cizince, ale jsem na opačné straně, nastupuje-li proti jiné Cešce. To snad smím. Zdá se mě falešná. To její věčné, já se nechci vymlouvat na zranění, ale vymlouvá se, nebo když jedna naše teniska vypadla a Kvítová nastupovala proti její přemožitelce...Já ji pomstím, já..prdlajs pomstí, hraje za sebe a ne aby někoho pomstila. To už byla upřimnější letos ve Wimbledonu, když se jí novinář ptal co tomu říká, že se tři dostaly tak daleko, odpověděla, že ona se soustředuje sama na sebe. Nic proti tomu, ale proč předtím ty silácké řeči. Prostě celý její přístup mě nesedí. Tady v USA máme desítky sportovců, kteří vydělají ročně přes 10 milionů dolarů, mají další miliony za reklamy a nestěhují se. Platí daně doma. Ale to nechci vinit Kvítovou, to jsou nedostaky doma, které politici nemají zájem měnit, neb se jim hodí také.

Autor: Ladislav Vorel | pondělí 28.7.2014 22:43 | karma článku: 11.89 | přečteno: 450x

Další články blogera

Ladislav Vorel

Co vlastně Nohavica chce, když peníze už má

Neříkejte, že zpívat. To mu přece nikdo nezakazuje, jenže bez peněz to není ono. Sám říkal, že se narodil v komunismu a v komunismu zase umře. Proč? Není to trochu jinak? Zpívat přece může kdykoliv a kdekoliv, pokud chce.

10.3.2023 v 22:11 | Karma článku: 22.07 | Přečteno: 919 | Diskuse

Ladislav Vorel

Komu není shůry dáno, za jelito nekoupí

Osobně si nemyslím, že lidé myslí, že Pavel zachrání republiku, že nás vyvede ze všech problémů. Mají pouze radost z toho, co samy dokázali.

3.2.2023 v 22:21 | Karma článku: 23.02 | Přečteno: 665 | Diskuse

Ladislav Vorel

Opravdu vláda jen straší?

Lehkovážnost některých Čechů je opravdu neuvěřitelná, myslí si, že Rusko nás nikdy nenapadne. Někdy mám pocit, že jsem poslední žijící Čech co pamatuje srpen 1968.

20.1.2023 v 18:06 | Karma článku: 24.63 | Přečteno: 689 | Diskuse

Ladislav Vorel

Veselé volby

to šťastné tam přidávat nebudu, tomu jaksi při sestavě která se nabízí prostě nevěřím ale je to jen můj názor., tedy hledejte, ono štěstí občas sedne i ...však víte.

6.1.2023 v 16:50 | Karma článku: 7.04 | Přečteno: 297 | Diskuse

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 27.54 | Přečteno: 512 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 50 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.41 | Přečteno: 299 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.78 | Přečteno: 523 | Diskuse
Počet článků 45 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 951

Starec, ktery si rad povida. nejlepe u sklenky cerveneho

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...